Ki, kicsoda?

Vásárhelyi Orsolya Klára

gyógypedagógus, alapozó fejlesztő, közgazdász

2018-ban végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar BA- Tanulásban akadályozottak pedagógiája / Pszichopedagógia szakirányon, majd 2020-ban MA – Terápia képzésben (okl. gyógypedagógus). 2018-tól a kerültben dolgozom többségi általános iskolában fejlesztő-és gyógypedagógusként.

Elsősorban 5-14 éves tanulókkal foglalkozom.

Az utolsó óvodai évben az iskola előkészítés területén és az alsó tagozatban: Azon területek fejlesztése a feladatom, mely az idegrendszeri éretlenségből, érintettségből eredő területek fejlesztését célozza mind a mozgás, mind a részképességek, mind a viselkedés területén. Nem feledve, hogy egy gyermek önmagától is folyamatosan érik, változik, hat rá környezete és ő is hat a környezetére.

Valamint az alsó és felső tagozat közötti átmenetet támogatva, majd a felső tagozatban tanulásmódszertan területen, tanulási technikák módszereinek megismertetése és a kapcsolódó kognitív képességelemek fejlesztésével.

Tanfolyamok, továbbképzések, amelyeken részt vettem

Ritmus és Sportpoharak az Alapozó Terápiában / Játékra fel! – A játék alkalmazása az oktatásban és nevelésben / Szociális és érzelmi készségek fejlesztése az iskolában (SZÉF) / Felkészítés a szenzoros feldolgozás rendellenességek szűrésére  / Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos-érzékszervi fejlesztésére /ELTE-BGGYK_ Sindelar-Zsoldos Program 2. – Tanulási és Magatartási Zavarok Terápiája iskoláskorban / MAGYE XLVI Szakmai konferencia / Tárgy és kézjáték tanfolyam – Figurina Bábszínház / Árnyjáték Tanfolyam – Kutthy Ágnes

Korábbi gyakorlatok

2002-2010 között született meg 4 cserfes lányunk, mely mai szóhasználattal élve az alábbi munkaköröket jelentette: anya, szülő, szakács, cukrász, logisztikai menedzser, háztartástani szakértő, lelki társ és sorolhatnánk a végtelenségi. 1997-ben végeztem közgazdászként. Közel 10 évet dolgoztam elemző közgazdászként, kontrollerként SAP-tanácsadóként számvitel, pénzügy, kontrolling területen a versenyszférában.

%d blogger ezt szereti: